2017-07-29 Night Trail Carcabuey

Night trail in Carcabuey 29 juli 2017.

Vele gaan op reis om eens te genieten en te ontspannen na  het harde werken van het voorbije jaar . Uit ondervinding weet ik ook dat het eerste is dat  sporters doen  ter plaatse  is het bekijken of er  nergens in de omgeving een wedstrijd kan meegepikt worden .

Voor Dries (nr432) en Davy (nr 433) Saint Germain was dit niet anders en inderdaad wat een geluk er was de night trail te Carcabuey in het Spaanse Andalusië.

Dries eega Isabelle Vergote verteld:

“Ze hadden er gekozen voor de 10 km met vertrek om 21 u 45 min met nog steeds 33 graden op de thermometer en wanneer het dus al donker was.

Daarom moesten ook speciale lampen voor op het hoofd en trail schoenen aangeschaft worden (gelukkig net rebajas in Spanje ) want deelname zonder was verboden.

Er werd  403 hoogtemeters te bedwongen met 2 flinke klimmen erin echte kuitenbijters.

Davy koos resoluut voor een snelle start , Dries startte voorzichtig maar won gaandeweg aan vertrouwen . Technisch was zowel stijgen als dalen een uitdaging.

Het parcours was werkelijk uniek in de stoffige wegjes , bezaaid  met rotsen en keien , een prachtige belevenis voor de 2 broers.

Het was ook een zeer ervaren organisatie , met verschillende vrijwilligers langs het parcours om alles in goede banen te leiden.

De resultaten mochten ook gezien worden Davy werd 6de  in 54 min 44 sec en Dries 8ste in 58 min 53 sec .

Als mooie extra ook een T-shirt dat zeker dienst zal doen  , een lekkere cerveza en bocadillo voor de atleten. Verder ook heerlijk nagenieten bij verfrissende cerveza(s) aan Spaanse democratische prijzen.

Ook voor de supporters was het genieten van een prachtige sportavond”.

Davy en Dries wat zijn jullie cracks en zeker ook in extreme omstandigheden

Henri