2017-08-05 Auxone-Dijon

Auxone- Dijon Frankrijk 5 augustus 2017.

Als atletiekclub hebben we bij de sporta federatie niet alleen de status van atletiek maar ook  de status van zwemmen en wielrennen.

In Auxonne nabij het Franse Dijon had het  Wereldkampioenschap wielrennen van  de internatione cycling federatie plaats met voor al renners uit Frankrijk , Nederland en Belgie.

Onze atleet Jeroen Vandewalle is niet alleen een begenadigd atleet maar kan ook een stukje fietsen .Was geslecteerd voor  dit wereldkampioensschap waarin 9 ronden  van 9.44 km dienden gelegd te worden.

Per ronde dienden 28 hoogte meters overwonnen te worden en reed een verdienstelijk WK en werd  mooi 15de .

 Jeroen verteld  “Het was een mooie ervaring. Jammer dat ik niet met de eerste groep meekon. Er waren er 11 weg in de 2de ronde die heel sterk waren, we reden er achter wel rond maar het tempo in het peloton was te laag. We passeerden iedere ronde op een groterae fstand. In de voorlaatste ronde reden er dan nog 3 man weg, waar ik eigenlijk bij had moeten zijn. Uiteindelijk eindig ik in het resterende deel van het peloton vrij gemakkelijk eerste, ondanks dat de laatste rechte lijn serieus tegenwind was. Ik reed mijn beste sprint van het seizoen. De 2de stond bijna niet op de foto.

Jeroen wat ben je een atleet.

Henri