2015-09-27 Oefencross Staden

Oefencross Staden 27 september 2015.

De Stadense cross in kader van de Vlaamse veldloopweek en de 3de oefencross van de KAVR oefen crossen was succesvol zeker betreffende het aantal toeschouwers.

Door omstandigheden was de schutters kantine ineens niet beschikbaar maar een smeekbede naar Frank Debosere en Sabine Haghedooren heeft ervoor gezorgd dat de zon zorgde voor een prachtige  voormiddag waardoor we alles buiten konden afwerken . Dit zowel voor de inschrijvingen en de openluchtbar die dan ook zorgde voor een uiterst gezellige sfeer.

De gemeente , de sportdienst ,KAVR,en sponsors verleenden zoals steeds hun medewerking.

De vele enthousiaste medewerkers hadden al op zaterdag voormiddag de zakken gevuld en   werd het parcours in gereedheid gebracht.Alles was echt professioneel afgewerkt

Iedereen was dankt zij het zonnige weertje er vroeg bij op zondag morgen en dit zorgde voor een ware feeststemming.

Talrijke inschrijvers hadden hun handen vol want vele atleten passeerden de inschrijvingstafel;

De microwagen was al vroeg present en begon al de eerste klanken uit te zenden en ook de mensen aan de bar begonnen enthousiast aan hun taak.

De atleten waren al bezig met de verkenning van het prachtig opgebouwd parcours in de prachtige omgeving van het atletiek terrein, met van alles wat,lang gras, grint, heuvels met steile beklimmingen en spectaculaire afdelingen ,met een gezond pakket.

De starter en parcours verantwoordelijken zorgden dat alles feilloos verliep en ook de micro man zorgde voor de nodige commentaar.

De eerste 3 van ieder reeks schitterden onder de zonnepracht op het podium.

Voor diegenen die dit jaar het podium misten, zou zeggen trainen voor volgend jaar .

Wat mooi zijn die talrijke heel jonge atleetjes- de eendjes genoemd- die misschien hun eerste wedstrijdje lopen en bij de aankomst o zo fier waren, zij niet alleen maar ook de ouders en vooral ook de grootouders.De opmakers van de uitslagen hadden een drukke dag maar   deden het zeer vlot en uitstekend .De wedstrijden volgend elkaar in strak tempo op de starters en parcoursverantwoordelijke met ook bij de jongstens de voorlopers deden het prima.

Onze Schepen van sport was present om de medailles uit te reiken en was uiterst tevreden om zoveel enthousiasme te zien.

Talrijke prachtige duels al is het maar met zichzelf zorgden voor hoogstaande en deugddoend sportgenot waarbij ook tal van club atleten het podium mochten bestijgen.

De Volkscross moest het hoogtepunt worden en dat werd het ook.

Jong en minder jong mannen en vrouwen sportiva’s, jongens en meisjes streden om elkaar en tegen zichzelf want mijn motto is altijd dat een mens tot meer in staat is dan hijzelf denk en dat werd bewezen. Het werd tevens een prachtig podium met op 1 Maxim Kerremans 2 Alexander Lesire , en op 3 Sander Ampe

Ook een mooie strijd bij de dames met op de eerste plaats Krista Noyez tweede werd Amber Decaestecker en derde Miet Vandenbulcke

Het hele gebeuren werd op de gevoelige plaat gezet door onze professionele huisfotograaf..

Intussen werd nog wat nagenoten en dankzij enkele medewerkers alles in snel tempo mooi opgeruimd.

Dus een echte “dankjewel” aan kortom iedereen.

Uitslagen en foto’s te bekijken via de desbetreffende rubrieken.

Tekst: Henri