2018-03-12 Cross Harelbeke

Cross Harelbeke 12 maart 2017.

In de omgeving van het recreatiedomein “ de gavers” in Harelbeke werd de 4de en laatste wedstrijd van het eerste deel van het cross seizoen der vrije sporters georganiseerd.
Na hun eerste organisatie waar werd gelopen in winterse omstandigheden  waren de weergoden  voor hun  2de uitgave uiterst gunstig gestemd want het was een heuse  lentedag, en voor de 3de uitgave kozen de weergoden deze maal voor  een rustig zacht maar druilerig weertype met hoe langer de wedstrijd duurder hoe meer het wel ging  regenen en het toch wat onaangenamer maakte.
Het speciale aan de omloop is zeker de 8 opeenvolgende heuveltjes die zorgen voor echte golf bewegingen men denkt zelfs aan de Mexican wave.
Het begon uitstekend voor de club want Lana Terryn  zette bij de benjamins meisjes met een prachtzege de trend en natuurlijk wilde Mattis Saint Germain niet onderdoen bij de jongens in die wedstrijd werd Loic Pype  knap 16de.

Sterke strijd bij de pupillen en voor  Amelie Saint Germain een hoog dag met een schitterende 3de podium plaats ,  jammer voor Florence Decleir die nipt 4de werd . Margeaux Saint Germain werd mooi 14de  , ook sterk van Jana Pype en Tisha Preyers  Jana werd 17de en Tisha 19de . Benjamin Jazlene Preyers liep verkeerdelijk in de pupillen reeks en werd verdienstelijk 29ste . Bij de jongens was er een mooie 9de plaats voor  Arthur Devoldere .
Emilie Beernaert liep een sterke wedstrijd en werd knap 2de bij de meisjes miniemen en  Sander Terryn  knap 9de bij de jongens .
Een tactische wedstrijd bij de meisjes cadetten  waarin Emma Van D’Huyunslaeger na een indrukwekkende spurt  op enkele centimeters  de 3de plaats miste . Emma Serryn  werd knap 6de en Julie Beernaert verdienstelijk 9de . Terwijl bij de jongens cadetten  Renaud Vannieuwenhuyse (nr  1682 )met de week sterker wordt en 5de werd en  Andres Preyers ( nr 1676 )verdienstelijk 9de .
Onze Stadense sportman Warre Bouckaert ( nr 1684) kwam zag en overwon bij de scholieren waarin  Niels Brabant (nr 1685) een schitterende wedstrijd liep en op karakter de pijn verbeet  prachtig als 3de mee het podium mocht ook sterk van Emiel Deprez (nr 1681) bekroond met een 6de plaats .
Jolien Musseeuw  werd mooi 2de  in de seniores  1 wedstrijd , terwijl bij de seniores 2   Tanya Parmentier 3de werd en ook sterk van Isabelle Vergote bekroond met een 7de plaats.
Een club trio bij de sportiva’s 2 met een 5de plaats voor Isabelle Beeuwsaert een 8ste  voor Heidi Muyssen en een 9de voor Veerle Laevens .
De trainers Bart Devoldere en Jef Kerremans streden  een mooi duel uit bij de veteranen 1 deze maal won Jef en werd  22ste  en  Bart 23ste . Maar in diezelfde reeks  een uiterst sterke prestatie van Bene Pype bekroond met een 8ste plaats en ook sterk van Gino Van D’Huynslager met een 15de plaats als beloning.
Sterke  prestatie van Danny Musseeuw bekroond met een 2de plaats bij de veteranen 2.
Axel Kerremans liep een kei van een wedstrijd en werd schitterend 2de bij de seniores 1 waarin broer Maxim 7de  en Simon Wallican 9de werden .
Ook al een broederstrijd bij de seniores 2  met   Davy en Dries Saint Germain .Dries poogde in de finale nog weg te geraken maar Davy klampte aan en ging vlot naar de 3de  plaats een overgelukkige Dries op het podium maar toch een mooie 4de voor Dries.
Tweeling broers Ampe mochten beiden terugblikken op een sterke prestatie Sander werd 3de Jarne 4de .
Er was ook een aflossingswedstrijd en onze dames Laurence Bossier , Laura Huyghe en Jolien Musseeuw wonnen na een sterke wedstrijd .