Jongerencross  Waregem 4 november 2018.
Waregem gelegen in het zuidoosten van de provincie West-Vlaanderen  mag zich sinds 1 januari 2000 een stad noemen .
Was als gemeente in 1977 al gefusioneerd met Beveren-leie , Desselgem en Sint- Eloois vijve  en telt  heden als stad ca 38000 inwoners en de 4de  grootste stad van de Provincie en heeft ook een vredegerecht.
Dankzij de fusie met Sint- Eloois vijve ligt Waregem nu ook aan de Leie en ook de  E17 passeert er wat het dus heel goed bereikbaar maakt . Daardoor is er ook  veel industrie wat natuurlijk ook ten hoede komt de sport.
Waregem is zeker één van de sportsteden in Vlaanderen land er is niet alleen de voetbal ploeg in eerste klasse ,er was in 1957 het wereldkampioenschap  van wielrennen met als winnaar Rik Vansteenbergen en in 2007  was het de start van de derde rit in de  ronde van Frankrijk en er is ook dwars door Vlaanderen met in 2015 ons gewezen lid en zoon van onze voorzitter Jelle Wallayes als winnaar.
Maar Waregem wordt zeker genoemd als de paardenstad met zijn meer dan gekende steeple chaese .Als stad heeft Waregem  een echte metamorfose ondergaan in de laatste jaren  enorm veel  nieuwbouw en dat is zeker ook te merken op de paarden renbaan waar ook de  jongeren cross wordt betwist en dit reeds voor de 61ste maal , ook  al een sportief hoogte punt in het sportieve Waregemse jaar .
Dus de weersomstandigheden waren schitterend een heerlijk herfstzonneke  aangenaam zeker omdat er weinig wind en de accommodatie is er ook al top met in de cafetaria  een prachtig uitzicht op het crossparcours.
Heel speciaal is ook omdat vrije sporters en VAL atleten er op dezelfde dag  er een aangename cross dag van maken en dat alle 50 winnaars op einde van dag  ontvangen worden op het Waregemse Stadhuis met een mooie beker en een receptie als toemaatje .

Dankzij prachtige zeges van Lana , Emilie , Warre , Leen  mocht ik zelf ook voor de 21ste   opeenvolgende maal aanwezig zijn .
Deze maal waren de echte paarden die normaal de renbaan belopen  omgevormd .Tal onzer atleten tekenden present en men kon duidelijk merkten dat al onze raspaardjes hetzij jong als mindere jong het in een prachtige galop het schitterend hebben gedaan.
De piepjonge Tibe Saint Gerrmain mocht als eerste clubatleet de arena betreden bij de eendjes en werd verdienstelijk 20ste . Daarna volgde een prachtige wedstrijd van Lana Terryn die overtuigend won bij de benjamins en nog eens een mooie 5de plaats liet optekenen bij de VAL atleten.
Mattis Saint germain behaalde een knappe derde podium plaats bij de jongens  waarin Loic Pype verdienstelijk 13de werd . Een club invasie bij de pupillen meisjes met schitterende resultaten  . Florence Decleir werd 4de , Amelie Saint Germain werd 6de , Lana Pype 16de Emma Vanslembrouck 17de en Margeaux Saint Germain 18de . Bij de Jongens werd Laurenz Duplacie die zich liet ringeloren in een negatieve bocht toch nog mooi 4de en werd dan ook nog verdienstelijk 27ste werd bij de VAL atleten. Arthur Devoldere liep ook al een sterke wedstrijd en werd 9de .
Wat een wedstrijd van Emilie Beernaert bij de miniemen bekroond met het hoogste schavotje op het podium. Bij de jongens ook al een uiterst sterke wedstrijd van Rune Vanslembrouck bekroond met een 7de plaats en ook al sterk van Sander Terryn die 8ste werd.
Julie Beernaert  gisteren net 15 jaar geworden duelleerde met Emma Van D’ Huynslaeger en dit duel werd na een indrukwekkende eindspurt mooi 6de en Emma 7de .
Sterke wedstrijd van Renaud Vannieuwenhuyse misschien wel zijn beste ooit en dit bij de cadetten miste  met een 4de plaats nipt het podium .
Wat een wedstrijd  van Warre Bouckaert bij de scholieren echt mega en straalde dus op het hoogste schavotje van het podium Niels Brabant  flankeerde als 3de Warre op het podium en  Emile Deprez werd mooi 5de .
Jolien Musseuw haalde opnieuw met een 3de plaats het podium bij de seniores  1 en bijn de seniores 2 werd Tanya Parmentier 6de Tine Hoorelbeke 8ste en Isabelle Vergote 13de  knap van onze dames seniores .
Ook onze sportiva’s dames  presteerden sterk met bij de sportiva’s 1 een 4de plaats voor Krista Noyez , Isabelle Beeuwsaert 6de en Heid Muyssen 11de . Bij de sportiva’s 2 stond opnieuw geen maat op Leen Vanderyze dat beloofd voor het Provinciaal kampioenschap van zondag aanstaande in Marke . Leens echtgenoot Dirk Ally  trad aan bij de veteranen 2 en werd verdienstelijk 15de .
Ook onze veteranen tekenden present met een sterke 6de plaats van iron man  Benedikt Pype die ook nog knap 2de werd in de volkscross . Gino Van D’ Huynslaeger en Christophe Terryn deden het uitstekend en werden respectievelijk 9de en 13de .
De juniores , Seniores 1 en 2 lopen samen hun wedstrijd  met natuurlijk diverse klassementen . Hierin werd telekns een podium plaats behaald .
Bij de juniores werd die weggelegd voor Sander Ampe die 3de werd . Tweelingbroer Jarne werd mooi 4de . Bij de seniores  2 mocht Davy Saint Germain voor de erste maal het podium en dit als 3de waarin Broer Dries  knap 5de werd.
Maxim Kerremans  liep ook al een sterke wedstrijd en werd 2de bij de seniores 1 waarin Simon in een schitterende eindspurt tal onzer atleten gevloerd wat kan de volkscross mooi zijn .
Dus allen -  raspaardjes-  opnieuw uiterst knap en een dikke proficiat zeker ook aan diegene die alleen aan de volkscross deelnamen.