2018-11-18 Cross Brugge

Cross Brugge 18 november 2018.

Het Veltem bos in Sint-kruis was de place to be voor de laatste wedstrijd van het cross seizoen der vrije sporters 2018.
Uniek was wel dat het een combinatie wedstrijd werd met de Val atleten vanaf 10 u 30 de crossen der vrije sporters en vanaf 13u20 de crossen voor de val atleten . Het werd ook de 1ste Brugse veldloop genaamd en een co organisatie van Sodibrug en Olympic Brugge .
Bij het ontwaken was het met temperaturen rond het vriespunt maar de zon tekende dan onmiddellijk present en het werd in deze bosrijke omgeving echt aangenaam vertoeven .

De omloop was groten deels uitgetekend  in het bos , het was er echt met de zonnestralen die tussen de bomen priemden feeëriek zeker toen men over de heuvel en rond het meertje  liep .
Het was ook een laatste mogelijk om  voor de atleten hun klassement te behouden en of te verbeteren en daar is eenieder bijzonder goed in geslaagd .
De piepjonge  Tibe Saint Germain mocht de spits afbijten bij de eendjes en werd mooi werd 15de . Benjamin Lana Terryn behaalde een 9 op 9 in het criterium na een sterke wedstrijd . Ook Benjamin Matthis Saint Germain schitterende opnieuw en consolideerde zijn kampioen titel . Meer nog in de namiddag liep Matthis ook nog de Val wedstrijd en won deze ook op indrukwekkende wijze . Ook bij de bij de benjamins werd Loic Pype mooi 10de . Bij de pupillen dreef Florence Decleir nog op een wolk nadat ze de avond voordien nog te gast was bij haar wieleridool Greg Vanaevermaet want werd schitterend 2de , Amelie Saint Germain knap 4de , Jana Pype mooi 12de en ook knap van Margeaux Saint Germain die 14de werd . Bij de jongens werd  Laurenz Duplacie  mooi  6de . Wat een wedstrijd van Emilie Beernaert de eindwinst in het criterium  was de uitdaging wie won behaalde de titel . Emilie nam een blits start consolideerde en behaalde een verpletterende overwinning . Ook bij de jongens een sterke Sander Terryn die 5de werd . Opnieuw een mooi duel tussen Julie  Beernaert en Emma  Van D’Huynslaeger bij de cadetten deze maal in het voordeel van Julie die 5de werd en Emma 6de . Bij de jongens  een verdienstelijke 5de plaats voor  Renaud Vannieuwenhuyse .
Warre Bouckaert behaalde ook een 9 op 9 na een sterke wedstrijd wat ook kon gezegd v-worden van Niels Brabant en Emiel Deprez . Niels werd 4de en Emiel 5de en dit bij de scholieren .
Jolien Musseuw was net terug van een reis naar Mexico en was best tevreden met een mooie 3de plaats bij de seniores 1. Ook al een 3de podium voor Tine Hoorelbeke dit bij de seniores 2 waar ook Isabelle Vergote sterk presteerde en 7de werd . Hoogdag voor Isabelle Beeuwsaert  ( nr 1736)bij de dames sportiva’s 1 met een schitterende prestatie en een 2de podium plaats ook Veerfle Laevens vorige week nog met succes de halve marathon gelopen ijn Ploegsteert werd hier 6de.
Onze ironmen Bene Pype werd na een sterke wedstrijd 5de net als Gino Van D’Huynslaeger die 10de werd.
Sander en Jarne Ampe hadden  de dag vooraf nog met succes de west laan run gelopen en beiden mochten respectievelijk hier als 2de en 3de het podium op en finishte Simon Wallican als  9de bij de seniores 1 .
Tenslotte liepen de broers Davy en Dries Saint Germain  de wedstrijd bij de seniores 2 en misten met respectievelijk een 4de en 5de plaats het podium. Misschien zat de viering van de gouden en zilveren medaille van  het kampioenschap van vorige week er nog voor iets tussen .
Jullie hebben met zijn allen een schitterend cross jaar achter de rug en nu op naar de slotfeestavond  op 22 december in Moorslede voor de huldigingen