2016-08-06 BK VAL

BK VAL Lokeren 6 augustus 2016.

Lokeren as de ”placet to be” voor het Belgisch kampioenschap van de VAL .

Niet minder dan 520 atleten namen er de start waaronder ook onze dokter in spe Jannes Cottyn.

Jannes vertelt :

“In Lokeren stond ik aan de start van het allereerste officiële Belgisch Kampioenschap 10 km op de weg. Zeer stevig deelnemersveld , met o.a. Nick Van Peborgh (afgelopen jaren winnaar Antwerp 10 miles) , Thomas De Bock , Dries & Michel Baesemans , Regis Thonon , ...

Gezien het behoorlijk aantal uren co - assistentschap van de afgelopen weken met bijhorend pas  laat kunnen trainen kwam ik ook niet helemaal fris aan de start.

Rond 15 h 15 na wat geduw om iedereen achter de startlijn te krijgen op de piste in Lokeren konden we vertrekken voor 10 km in en rond het centrum van Lokeren. Een snel parcours was het niet, daarvoor waren iets te veel scherpe bochten waardoor je telkens opnieuw het tempo moest optrekken.  Na de eerste ronde van een goeie 5 km kwam ik door in +-16'40".  De 2e ronde kon ik nog wat plaatjes opschuiven en kon ik vrij constant aflopen.

Na een slotrondje op de piste in Lokeren eindigde ik als 34e in 33'34.  De tijd kan zeker een stuk beter - maar in vergelijking met de tijden van andere atleten heb ik niet slecht gelopen denk ik “.

Jannes alles in acht genomen toch sterk hoor

Henri.