2015-02-01 PK VAL cross

 Provinciaal VAL kampioenschap cross in Jabbeke 1 februari 2015.

In Jabbeke de satelliet club van Hermis Oostende werd het Provinciaal kampioenschap cross georganiseerd.

Het werd een echte regendag met af en toe stormachtige wind .

Dit alles maakte van deze cross uiterst zwaar.

Twee onzer atleten namen er de start en deden het uitstekend niet tegenstaande dat de trainings opbouw nog niet optimaal was.

Jeroen Vandewalle nam deel aan de korte cross over 2927 meter en werd mooi 17de.

Jannes Cottyn koos voor de lange cross over 10987 en werd knap 9de.

Jannes vertelt:

“ Zondag was het PK veldlopen in Jabbeke. Aangezien ik pas vrijdag m'n laatste examen ( Henri: volgt 5de jaar geneeskunde) had afgelegd was het een beetje afwachten hoe het zou lopen, zeker omdat we ca11 km moesten afleggen.Het parcours was zwaar, door de vele regen van de laatste tijd was een deel van het parcours in een weide een grote zware modderpoel.

De start was niet zo heel snel waardoor ik met een goed mee was met de groep, vanaf dan was het bewust eigen tempo kiezen, zeker omdat er nog heel wat kilometers moesten worden afgelegd.Na de eerste passage door de bewuste weide kon ik aansluiten bij Kevin Brysbaert van FLAC. Na 2 ronden moest hij echter lossen en probeerde ik naar Bart Maene toe te lopen. Ik kon de afstand verkleinen maar juist toen ik er bijna bij was plaatste hij op z'n beurt een kleine versnelling en werd de afstand terug groter.

Ondertussen was het hele deelnemersveld uit elkaar gevallen. In de voorlaatste ronde deed ik een 2de poging om het gaatje met Bart toe te lopen maar hetzelfde verhaal als in ronde 2 : hij liep opnieuw van me weg op het moment dat ik dichter gekomen was.

De laatste ronde was er een teveel, de vermoeidheid van de examens begon door te wegen en ik liep ondertussen vrij zeker op de 9e plaats.”

Jeroen en Jannes proficiat

Tekst: Henri