2014-08-23 Rik Demuynck Vice Europees kampioen

 Rik Demuynck Vice Europees kampioen 23 augustus 2014. 

In het Turkse Izmir hadden de Europese kampioenschappen gewichtswerpen plaats. Rik had zich hiervoor geselecteerd en had graag het podium bereikt .

6 weken geleden liep Rik een spierscheuring op aan de hamstrings,maar hij is een doorbijter en vooral met fietsen hield hij de conditie onder controle .

Rik reisde donderdag 21 augustus af via Zaventem naar de Turkse hoofdstad Istanbul om daar via een tussen stop Izmir te bereiken .

Hier in België kunnen we moeilijk spreken van zomer weer maar in Izmir was het heet tot 36 graden . In de voormiddags en in de late namiddag worden deze Europese kampioen schappen voor de master gehouden en zo kwam Rik op zaterdag avond 23 augustus in actie . Deed het uitstekend en met regelmatige worpen en met een beste van 17m81cm werd zijn droom werkelijkheid, mocht het podium betreden als 2de .

Dit samen met een Pool die Europese kampioen werd en een Spaanse atleet die 3de werd.

Aangezien Rik die als bloemist een bloeiende zaak heeft en   slechts enkele dagen zijn zaak kon verlaten kon hij niet deelnemen aan het hamerslingeren en de gewichtsmeerkamp maar was zeker best tevreden met deze titel van Europees vice kampioen.

Rik een dikke proficiat

 

Henri.