2019-02-24 BK cross VAL

BK Cross VAL Brussel 24 februari 2019.


Jaren aaneen gingen de Belgische kampioenschappen cross door in Oostende eerst op de wellington renbaan laten in Oostends sportcentrum van Stene . Dan verhuisde het een paar jaar naar Provinciaal domein van Wachtebeke maar sinds verleden jaar  gaan deze nu door in het park van Laken in de omgeving van het  Koninklijk paleis en het Atonium .
Schitterend weer -niet echt wat je verwacht bij het crossen -voor deze Belgische titelstrijd en finale van de cross -cup waardoor het leuk vertoeven was  in de omgeving van het het Koninklijk paleis en het Atonium , de bollen straalden door de weerspiegeling van zovele zonnestralen .
Ook enkele onzer atleten tekende present en ook zij straalden .
Een uiterst sterke pupillen categorie waar 100 atleten aan de start stonden . Ook een der kanshebbers was Elise Meirlevede die ook indoor combineert met cross , Elise deed het uitstekend maar miste na een sterke wedstrijd en lange eindspurt als 5de nipt het podium met 2 seconden. Ook Stadenaar Lleyton Soenen die bij de cadetten aantrad waar 75 atleten de start namen deed het uitstekend en werd 21ste .
Jannes Cottyn zoon van onze catering verantwoordelijke Ria (Vanbesien) trad aan bij de hoofdmacht namelijk de seniores . 114 atleten stonden er aan de start . Onze Jannes in het dagelijkse leven arts en in volle voorbereiding naar de marathon presteerde sterk en werd 69ste
Als jeugdig atleet kan men er ook deelnemen als niet VAL atleet en dit als “ sterren van morgen” en wat voor prestaties leverden ze .
Mathis Saint Germain trad aan bij de benjamins met 90 atleten Na zijn onverwachte prachtige zege in de cross-cup in  Roeselare leverde Mathis opnieuw een topprestatie en miste na een langgerekte eindspurt uiterst nipt als 4de het podium. Mathis had zelfde tijd als 3de 1 sec  na de 2de en slechts 3 sec van de winnaar.
Ook uiterst sterk van Amelie  Saint Germain liep bij de miniemen waar 101 atleten aan de start stonden een sterk opgebouwde wedstrijd . Dat Amelie steeds sterker werd bewees ze al  in Dadizele en Beveren Leie en met een knappe 12de plaats werd dit nu zeker bevestigd .
Ook de broer van Elise , Mathis Meirlevede nam er de start Mathis die  een mooie voetbalcarrière beoogt werd bij de miniemen 19de op 89 deelnemers
Allen in dit prachtig decor en onder zomerse omstandigheden sterk gepresteerd.
Henri