2020-01-12 PK cross VAL

PK cross VAL Diksmuide 12 januari 2020.
Het Provinciaal kampioenschap cross van de VAL werd dit jaar georganiseerd door Marathon Atletiekclub Westhoek (MACW) op de sportsite van “de pluimen” .
Het was een knap uitgezet parkoers met vele bochten en een heuveltje.  Bij de jeugd die in de voormiddag liepen was  het wat regenachtig en  zelfs door het windje behoorlijk fris . In de namiddag kwam het zonnetje er zelfs door .
Elise Meirlevede was eens der kanshebbers voor het podium bij de miniemen 2008 . Door een atlete van Oostende werd er onmiddellijk een strak tempo opgelegd maar Elise volgde gezwind . Toen de Oostendse atlete  terug viel kwam Elise  aan de leiding  liep uiterst sterk nam wat afstand maar in een lange eindspurt  werd Elise nog geremonteerd maar werd toch uiterst knap 2de .
Amelie Saint Germain  liep bij de miniemen 2009 haar eerste PK  en deed het uitstekend   na een voortvarende  eerste wedstrijdhelft remonteerden nog enkele atleten Amelie maar werd toch mooi 11de .
Lleyton Soenen deed het prima als eerste jaars scholier  en werd  23ste  in deze reeks waarin zowel eerste als 2de jaars samenlopen .
Warre Bouckaert liep een uiterst sterke wedstrijd bij de juniores en mocht als 2de het podium op . Ook voor Jolen Musseeuw was het een hoogdag want werd in de korte cross voor dames seniores als 3de het podium op .
Dus voor jullie allen een prachtige start van het 2020 cross seizoen
Henri