1 Ste Martine Vandewalle memorial zondag 13 okt 2019.

2014-08-30 PK Vrije Sporters

  PK Vrije Sporters te Roeselare 30 augustus 2014.

     Individueel 12 maal goud 9 maal zilver en 14 x brons

De algemene provinciale kampioenschappen der vrije sporters werden voor de club en zijn atleten en trainers een memorabel succes.

27 onzer atleten hadden zich ingeschreven voor dit kampioenschap en goed voorbereidt werd er natuurlijk veel van verwacht. Sander (Ampe) moest jammerlijk genoeg in laatste instantie forfait geven.

Het kampioenschap werd op gang geschoten en een hevige regenbui   kwam roet in het eten gooien maar na enige tijd werd het toch een aangenaam loopweertje .

Zoals ze altijd zeggen na een regen bui zit veel zuurstof in de lucht en het was omzeggens windstil waardoor het toch zeer aangenaam was.

De wedstrijden volgenden in snel tempo mekaar op. Op vele podiums waren onze atleten te gast.

8 diverse atleten behaalden goud en 19 onzer atleten mochten één of meerdere keer het podium op.

Lleyton Soenen zorgde voor een unicum haalde een medaille van ieder kleur.

 

Onze eendjes mochten de spits afbijten en deden het uitstekend en voor sommigen was het een eerste kennismaking met het podium en voor de anderen verder goed trainen en een volgende maal is het misschien aan jullie .

Elise Meirlevede 1ste op de 200 meter en 3de in het kogelstoten

Britt Noppe 3de op de 80 meter en 7de in het kogelstoten

Tess Noppe 7de op de 80 meter

Amelie Saint Germain 2de op de 200 meter en 1ste in het kogelstoten

Margeuax Saint Germain 4de op de 80 meter en 8ste in het kogelstoten

Arthur Devoldere 1ste op de 200meter en 3de in het kogelstoten

Benjamins

Amelie Boussemaere werd mooi derde op de 1000meter en het kogelstoten en 4de op de 200 meter

Matisse Meirlevede mistte op een zucht de hoofd vogel op 1000meter klampte aan en in zinderende eindspurt van een 50tal meter moest Matisse met slechts 26 honderdsten zijn meerdere erkennen in Maarten Dewulf echt jammer Matisse werd ook nog 2de op de 200 meter en 3de in het kogelstoten .

Onze pupillen waren zeer goed vertegenwoordigd en deden het ook uitstekend met Amelie Devoldere die 5de werd op de 1000meter en het verspringen en 6de op de 200 meter

Fleur Bousemaere 4de op de 200 meter 8ste op de 1000 meter en 10de in het verspringen.

Jasmijn Noyez werd 7de op de 200 meter en 9de in het verspringen.

Emma Serryn liep een zeer sterke 1000 meter Ook hier was er een schitterende eindspurt en Emma moest met slechts 24 honderdsten de titel laten aan de Deerlijkse Marie Jo Deplenter Dus Emmy moest zich jammerlijk genoeg neerleggen bij de 2de plaats. Misschien was iets te weinig piste ervaring   een reden. Emma werd ook nog 3de in het verspringen

Libelia Vincke spurtte zich naar het goud op de 200 meter werd 4de in het verspringen en 9de op de 1000 meter.

Lleyton Soenen zorgde voor een stunt door op schitterende wijze de 200 meter te winnen voor de gedoodverfde favoriet Thomas Dewulf . Lleyton werd ook nog 2de in het verspringen en 3de op de 1000 meter. Lleyton kent daardoor ieder detail van het podium.

Miniemen

Lotte Paesbrugghe werd mooi 1ste in het kogelstoten en het zag er lange tijd ook uit dat ze de 400 meter zou winnen maar de laatste 20 meter ware er te veel aan en verloor nipt met 6/10 hier ook het goud.

Cadette

Astrid Ally wilde zo graag op het podium komen en het werd bewaarheid , werd mooi 2de op de 1000 meter en 3de op 400 meter.

Scholiere

Jana Stubbe: was sterk gemonteerd om er een mooi kampioenschap van te maken en dat deed Jana met verve 2de op de 400 meter , 3de op de 3000meter en ook in het verspringen werd Jana derde.

Scholieren jongens

Jarne Ampe deed zijn uiterste best en werd 5de op de 3000 meter en het kogelstoten en spurtte zich naar 6de plaats op de 400 meter dit terwijl tweeling broer Sander spijtig genoeg niet kon meedoen maar wel supporter nummer 1 was.

Voor Lorens Clarysse bezig aan zijn maiden wedstrijden had echt wel   weinig geluk werd zowel op de 400 meter als in het kogelstoten 4de . Op de 400 meter miste Lorenz met slechts 34/100 het podium en liep dan ook nog een goede aflossing in de 4x400 meter.

Junior

Maxim Kerremans kwam zag en overwon op de 3000 meter in een gezamenlijke wedstrijd met de seniores koos Maxim resoluut voor de aanval om tenslotte na nog een schitterende laatste 100 meter de Provinciale titel te pakken in een zeer behoorlijke 9min 38sec 88/100

Dames seniores 1

Onze 100 meter kampioene Jasmine Haghedooren die in Staden een nieuw Provinciaal record de vrijesporters behaalde liep. Jasmine wilde ook sterk voor de dag komen op dit kampioenschap 400 meter . De ervaren Jasmine bouwde haar wedstrijd heel goed op en won de titel en verbeterde tevens het Provinciaal record.

Dames sportiva’s 1

Dat Krista Noyer steeds sterk voor de dag komt op kampioenschappen bewees ze opnieuw van meet af nam ze op de 3000 meter de leiding en behaalde de Provinciale titel nadat Krista ook al op sublieme wijze de 400 meter titel op haar naam schreef.

Dames sportiva’s 2

Ook Leen Vanderyze staat er altijd op de kampioenschappen won de titel op de 400 meter en 3000 meter en of het nog niet voldoende was werd Leen nog 2de in het verspringen


Heren vetereanen 1

Onze veteranen deden het ook uitstekend . Jef Kerremans had zich ingeschreven voor het kogelstoten presteerde sterk en werd knap 3de.

Geert Kino droomde van het podium te halen op de 3000 meter liep een zeer goed opgebouwde wedstrijd en werd schitterend 2de – een droom die dus werkelijkheid werd.

Bart Devoldere sterk gemotiveerd wilde en zou ook het podium halen liep een sterke 400 meter en werd nipt 3de slechts 37 honderdsten van de 2de plaats  

Bart werd ook nog verdienstelijk 4de in het kogelstoten.

Aflossingen 4x400meter

Onze meisjes jeugd met Amelie Devoldere, Lotte Paesbrugge, Emma Serryn en Libelia Vincke deed het uitstekend en werden mooi 2de.

Lleyton Soenen vormde een ploeg samen met de gebroeders Dewulf en ze wonnen de wedstrijd bij de jongens.

Bij de herenploegen bonden Lorenz Clarysse, Thibault Plovie , Axel Kerremans en Maxim Kerremans de strijd aan met de concurentie, deden het uitstekend maar de stok geraakte niet ter plaatse waardoor dus een jammerlijke diskwalificatie volgde.

Onze dames behoorden tot de favorieten want met Jana Stubbe, Jasmine Haghedooren, Leen Vanderyze en Krista Noyer hadden we 3 Provinciale kampioenen en een vice kampioen op de 400 meter in onze rangen .

Het werd een prachtwedstrijd Jana hield goed stand Jasmine ging resoluut naar de leiding sloeg een bres die Leen kon aanhouden en tenslotte mocht Krista onder de aanmoedigingen van mede atleten trainers en supporters regelrecht naar de overwinning lopen en het zegegebaar maken .

De favorieten rol werd dus ingelost.

Alle uitslagen kan men hier terug vindenhttp://www.vrijesporters.be/Pistekamp2014-uitslag.xls