2015-08-29 Dwars door Grijsloke

35e Dwars door Grijsloke 29 augustus 2015.

Reeds voor de 35ste maal werd reeds dwars door Grijsloke georganiseerd een echte klassieker in het loopcircuit. Ook onze Jannes Cottyn student geneeskunde was er één van de talrijke deelnemers.

Niet alleen wordt deze wedstrijd gelopen op een zeer zwaar parcours- ik kan er van meespreken want heb er ook meermaals deelgenomen en er zelfs een marathon gelopen- maar ook de temperaturen maakten deze wedstrijd nog zwaarder.

Jannes vertelt

“Het parcours is zeker zwaar genoeg met een pak hoogtemeters over een kleine 19 km lopen. Per lokaal rondje van een goeie 6 km moesten er 3 hellingen overwonnen worden , en ook de laatste 700 m waren  bergop tot op de finishlijn.

Vanaf de start heb ik dan ook voor een tempo gekozen die niet te hoog lag.   Na de 2e helling moest ik echter al wat afstand laten op een klein groepje atleten voor mij.

Vanaf dan was het al duidelijk dat ik geen echt super goeie dag had . Vooral in de 2e ronde had ik vooral bergop het gevoel dat ik telkens opnieuw afstand moest prijsgeven t.o.v. de atleten die voor mij liepen.

Gelukkig kwam ik er in de laatste ronde nog wat door en kon ik nog 2 plaatsen opschuiven (7 naar 5) voor het ingaan van de laatste km.

Tijdens de laatste hectometers kwam ik nog dichtbij de 4de  in de wedstrijd maar die had nog juist genoeg over om mij af te houden.

Uiteindelijk kwam ik als 5e over de finishlijn in een tijd van 1 h 06 ' 50" .

Over de wedstrijd zelf zat ik wel een beetje met een dubbel gevoel : Enerzijds ontgoocheld want ik voelde me echt vermoeid tijdens de eerste 2 ronden van de wedstrijd (waarschijnlijk door de uren stage die wat begint te door te komen ) , anderzijds dan wel weer tevreden dat ik er nog een stevige laatste ronde kon uitpersen.”

Jannes proficiat met je sterke prestatie

Henri.