2016-12-26 Corrida Leuven

Eindejaarscorrida Leuven 26 december 2016.

Reeds voor de 19de wordt door de straten van de Vlaams Brabantse hoofdstad Leuven een eindjaars corrida georganiseerd. De grote massa neemt eraan deel want meer dan 6000 atleten nemen er de start waarvan er 2165 atleten kiezen voor de 12 km.

Ook Jannes Cottyn die er in de campus voor dokter studeert nam er samen met ma Ria (Vanbesien) er de start en ze deden het effenaf schitterend. Ria legde de afstand af in 54min 53 sec en werd daarmee prachtig 16de dame van de 562 gestarte dames

Jannes mengde zich tussen  de gerenommeerde atleten en werd prachtig 12de  in een mooie 39 min34sec.Zeer sterk niettegenstaande  wegens zijn studies zijn mindere trainings mogelijkheden.

Jannes doet zijn verhaal:

“  Dag Henri,Het is al was al weer een tijdje geleden, ik deelgenomen aan de Eindejaar corrida in de stad waar ik studeer : Leuven. Om 11 h 30 waren we vertrokken voor een stevige 12 km door de Leuvense binnenstad. 

Een stadsparcours, dus weinig moeilijks aan zou je dan denken ... helaas, zo het parcours in Leuven is toch niet te onderschatten.

Veel draaien & keren en enkele hellingen maakten het een selectief parcours. 

Na een vrij snelle start kwam ik in een ideaal groepje van een 4 tal atleten.  We liepen afwisselend op kop, zo werd het tempo ook goed onderhouden . Tussen km 9 en 10 kreeg ik het moeilijk en in het stadspark moest ik de andere 2 atleten die nog bij me liepen laten gaan.  2 jaar geleden liep ik 39'30  , dus nu ongeveer even snel - zij het wel met een stuk minder training & slaap gezien ik vorige week donderdag een belangrijk examen had. Dus gezien de omstandigheden mag ik tevreden zijn. Toont dat je met een brede basis toch een degelijk resultaat kunt neerzetten.” 

Ria en Jannes sterk van jullie

Henri