2014-12-28 Corrida Leuven

 Eindejaars corrida in Leuven 28 december 2014.

Reeds voor de 17de wordt op de zondag voor het nieuwe jaar deze wedstrijd   in de voormiddag georganiseerd met   voor de 12km bijna 2000 deelnemers Deze wedstrijd haalt ook een verslag   op nationale tv.

Ook onze student geneeskunde Jannes Cottyn die studeert in Leuven nam er de start en deed het effenaf schitterend.

Jannes vertelt:

“Vandaag stond de laatste wedstrijd van 2014 op het programma in de stad waar ik al 4,5 jaar studeer : De traditionele sterk bezette eindejaarscorrida in Leuven.

Voor het eerst deze winter ook een wedstrijd met temperaturen onder het vriespunt. De tegenstand was ook niet min , o.a.. Jesse Stroobants, Michel Baesemans en 2 Belgische toptriatleten Jelle Geens en Pieter Heemeryck.

De start was op niet echt snel , daar zal de koude tegenwind in de Bondgenotenlaan wel een belangrijke rol gespeeld hebben.  Nog voor de 1e km trokken de toplopers al stevig door en besloot ik samen te lopen met Simon D'Hoore (DCLA).  We hielden een mooi tempo aan, maar na een 6tal kilometer moest Simon de rol lossen en kreeg ik een andere atleet voor mij in het vizier. Na 8 km kon ik hem dan ook bijbenen en even later afschudden.

Ik had m'n wedstrijd goed ingedeeld en kon op het einde nog wat versnellen naar een mooie eindtijd van 39'30 voor 12.1 km. Hiermee werd ik 9e .”

Proficiat Jannes

Henri