2015-03-01 Oostende-Brugge

 Oostende-Brugge 10 mijl 1 maart 2015.

Traditioneel wordt op de eerste zondag van maart Oostende- Brugge gelopen. Er wordt gestart in de badstad der badsteden Oostende en loopt over 10 mijl naar de West- Vlaamse hoofdstad of het Venetië van het noorden Brugge .Onder het groot aantal deelnemers was ook Jannes Cottyn present en deed het effenaf schitterend.

Jannes schrijft: "Zondag stond ik voor de 2e keer aan de start van 'Oostende - Brugge Ten Miles' .  We hadden geluk met het weer : Zonnig en stevige wind die in de rug blies.

Meteen na de start probeerde ik een groepje te volgen met oa Karel Moerman (MACW) , Ward Oosterlinck (EA) , ... In het begin kon ik dit tempo volgen maar na een 5 tal km ging het toch te snel voor mij . Ik liep op m'n eigen tempo verder samen met master Luc Van Asbroeck (KAA Gent). Halverwege (km 8) kwam ik door in 26'35. Iets later (rond km 11) kreeg ik het moeilijk om Luc nog te volgen. Ik moest hem even laten gaan maar bleef op een 50 tal meter hangen.Op het einde van de wedstrijd kon ik gelukkig nog wat versnellen maar Luc terughalen zat er jammer genoeg niet meer in.Ik fininshte uiteindelijk na 54' 25 , en als 3e West-Vlaming".

Jannes je was daarbij ook nog prachtig 15de dus een dikke proficiat

Henri.