2019-10-27 Dapalo cross

Dapalo Herfstcross Moorslede 27 oktober 2019.
Moorslede was de place to be voor deze 33ste editie van de Dapalo herfstcross . Deze wedstrijd was tevens de 7de   wedstrijd en de 3de  wedstrijd van het najaar in het  33ste veldloopcriterium  der vrije sporters .
Het parcours was uitgetekend in een  wei , bochtrijk , gevarieerd , met niet te onderschatten  vals plat , het lange gras en zeker na het grazen van de koeien niet zo effen waardoor het veel vroeg van het voetenwerk der atleten . Maar het weer was behoorlijk aangenaam  en tevens een ruime belangstelling van zowel atleten als toeschouwers.
Tal  onzer atleten tekenden present  voor deze puik georganiseerde wedstrijd en deden het met zijn allen uitstekend.
50 atleten aan de start bij de jongens eendjes waar Tibe Peperstraete 22ste werd . 33 atleetjes bij de meisjes benjamins en een mooie 12de plaats voor Rani Vandiedonck .
Lana Terryn zorgde voor een eerste podium plaats want werd 2de bij de meisjes pupillen . . Luka Peperstraete werd 24ste bij de jongens pupillen .
Sander Terryn werd knap 5de bij de jongens miniemen  en een knappe wedstrijd van Emilie Beernaert bij de cadetten bekroond met de bronzen medaille .
Julie Beernaert was de triomfator bij de scholieren en clubgenote Emma Van D’Huynslaeger vergezelde haar  als 3de Julie op het podium .
Verder jongens scholieren met een 4de plaats voor Renaud Vannieuwenhuyse en de 6de voor Emiel Deprez .
Stefanie Deneker werd 6de bij de dames  seniores 1 , bij de seniores 2 werd Tanya Parmentier 5de en Cynthia Dejaeger 10de .
Ook onze dames sportiva’s deden het uitstekend met bij de sportiva’s 1 Isabelle Beeuwsaert op de 5de plaats, Heidi Muyssen 9de  Veerle Laevens 10de en bij de sportiva’s 2 een mooie 3de podium plaats voor Leen Vanderyse  .
Onze allrounder Wim Depoorter  waagt zich nu ook op het cross terrein en werd knap 13de bij de veteranen 1 ,  terwijl bij de veteranen 2 er een 11de plaats was weggelegd voor Dirk Ally en ook sterk van trainer Jef Kerremans die 13de  werd . Een nieuwe podium plaats na een sterke wedstrijd voor Niels Brabant bij de juniores , Niels werd 2de . Andy Peperstraete liep een goeie wedstrijd bij de seniores 2 bekroond met een 11de plaats .
4 onzer atleten aan de start  bij de seniores 1 spektakel was er zeker toen Maxim Kerremans in volle spurt uitgleed in de laatste bocht maar na zijn duik onmiddellijk doorzette en nog schitterend 3de werd .Sander Ampe  werd mooi 5de ook broer Jarne  deed het uitstekend en werd 8ste . De uiterst strijdlustige en doorzetter Simon Wallican tenslotte werd 10de .
Allen  sterk gepresteerd in deze echt zware cross proficiat .