2022-05-04 PK MOEV

Provinciaal kampioenschap MOEV 4 mei 2022.
Op woensdag 04/05 hadden onze atleten de kans om zich te meten met niet alleen andere atleten maar ook met schoolgenoten en dit tijdens het MOEV Provinciaal Kampioenschap. MOEV organiseert in verschillende sporten en spelen wedstrijden voor de scholen. Zie ook moev.be .
Er werd een apart klassement gemaakt voor VAL-atleten en niet VAL-atleten.
Zowel Florence, Amelie, Margaux als Elise waren van de partij.
Florence en Amelie bij de cadetten, Margaux en Elise bij de miniemen.
Met zijn vieren kozen ze voor de 100m spurt.
De beste 8 mochten ook nog eens de finale lopen.
Florence liep 13.46 en 13.44 in de finale en werd 5e. Daarmee kwam ze in de buurt van haar persoonlijk record.
Amelie liep 14.41 en dus een pak sneller dan in Ieper een paar weken ervoor.
Margaux liep 14.62 en mocht ook de finale lopen. Die liep ze in 14.70 en werd 8e.
Elise liep 13.99 en in de finale kon ze nog een paar honderdsten van haar tijd afdoen. Ze werd 4e in 13.97.
Daarna koos Margaux voor het verspringen en sprong naar een mooie 3m68 en werd prachtig 4e.
Elise koos voor het hoogspringen. Met schaar lukte het om 1m40 te springen, een mooi persoonlijk record en werd hiermee 3e.
Ook Amelie koos voor het hoogspringen, 1 van haar lievelingsnummers, en wist heel wat mooie sprongen te maken. Ze sprong 1m45 en werd knap 2e.
Onze atleten konden in de laatste weken telkens mooie prestaties neerzetten, op naar een mooi zomerseizoen.
Verslag van Gwendolien (mama Elise)

2018-07-06 Toontjesloop

Toontjesloop Sint Juliaan 6 juli 2018.

Met de Toontjes loop op de langemarkse wijk Sint Juliaan werd de 10de  editie van het Bakelandt criterium op gang geschoten.
Het Bakelandt criterium bestaat uit 6 wedstrijden en traditioneel wordt deze eerste wedstrijd georganiseerd op een vrijdag avond ter gelegenheid van de wijkkermis.
Het Bakelandt criterium met zijn mooie prijzen tafel zorgt ervoor dat tal van atleten de afspraak van deze eerste wedstrijd niet willen missen om zo hun klassement een uitstekende start te bezorgen. Ook de weergoden deden hun best zodanig dat het  uiterst aangenaam lopen was misschien wel iets te warm.
Achteraf kon men genieten van de rode duivels die op het WK voetbal stuntten door Brazilië te kloppen en zich te plaatsen voor de ½ finale .
Maar onze atleten hadden  reeds sterke wedstrijden gelopen en zelfs  podium plaatsen behaald .  Op de 2.8 km was het vooral onze jonge jeugd die de strijd aangingen met  de minder jonge atleten en met zijn allen sterke prestaties leverden . Met  Laurenz Duplacie die 9de werd in 10 min 55 sec  , Sander Terryn 14de in 11 min 36 sec , Joaquin Soenen 18de in 12 min 37 sec , Lana Terryn 19de in 13 min 06 sec  en Chelsea Soenen 44ste in 19 min 10 sec
Ook op de 8.4 km hadden we een sterk deelnemersveld en het werd een ware broederstrijd  voor de eerste club atleet . Axel Kerremans finishte als 11de en 7de in eigen categorie in 30 min 09 sec . Broer Maxim werd 12de en 8ste in eigen categorie in in 30 min 32 sec .
Davy Pattyn werd 33ste algemeen en 15de in eigen categorie in 34 min 19 sec
Lleyton Soenen 37ste algemeen en 1ste junior in 34 min 55 sec . Bjorn Soenen 40ste algemeen en 18de in eigen categorie in 35 min 36 sec
Krista Noyez 50ste algemeen maar schitterend winnares  in eigen categorie in 37 min 03 sec
Hoogdag voor Sabien Vermander die 56ste algemeen werd , maar  mocht voor de eerste maal het podium op en dit in de Stadense clubkleuren want werd 2de  in eigen categorie in 37min 47 sec .
Ook voor Dirk Cottignies  was het feest want na zijn eerste medaille ooit op het Provinciaal kampioenschap 100meter op de piste in Staden behaalde Dirk nu een 3de podium plaats in zijn eigen categorie nadat hij  algemeen 61ste werd  in 38 min 40 sec
Peter Ovyn werd 70ste algemeen en 26ste in eigen categorie in 40 min 02 sec en Isabelle Beeuwsaert 78ste algemeen maar 5de  in eigen categorie in 40 min 46 sec