2018-10-21 Cross Ingelmunster

Cross Ingelmunster  21 oktober 2018.
Het  sportpark van Ingelmunster was de place to be voor deze 49ste editie dus een echte klassieke in het veldloop wereldje. Deze wedstrijd was tevens de 5de wedstrijd en de 1ste  wedstrijd van het najaar in het  32ste veldloopcriterium  der vrije sporters .Het was een uiterst aangenaam weertje zelfs bijna zomers  . Dus geen echt veldloop weer maar  onder de heerlijke herfstzon was het er leuk vertoeven en dit zeker ook voor de supporters die meerdere mooie wedstrijden voorgeschoteld kregen.
Ook tal onzer atleten tekenden present in hun mooi blauwe uitrusting en straalden niet alleen tijdens de wedstrijden maar menigeen ook  op het podium.
Het begon allemaal met een schitterende overwinning van Lana Terryn bij de benjamins natuurlijk wilde Mattis Saint Germain bij de jongens niet onderdoen nadat broer Tibe mooi 10de werd bij de eendjes .  Loic Pype werd ook  knap 10de bij de benjamins jongens. Sterke  wedstrijd en zeker ook op tactisch gebied van Florence Decleir bekroond met een mooie 2de plaats,  ook sterk van de andere meisjes bij de pupillen .Amelie Saint Germain werd 5de , Margeaux Saint Germain 10de , Jana Pype 15de  en Emma Vanslembrouck die haar maiden wedstrijd liep mooi 16de .
Mooie 6de plaats voor Arthur Devoldere bij de pupillen jongens.
Een nieuwe podium plaats voor Emilie Beernaert die bij de miniemen meisjes  2de werd . Bij de jongens miniemen een sterfke prestatie van Rune Vanslembrouck die zijn eerste wedstrijd liep en prachtig 5de werd voor Sander Terryn die ook een sterke cross liep en 6de werd.
Onze cadetten meisjes streden voor  de eerste club atlete en dit werd beslecht in het voordeel van Emma  Van D’Huynslaeger die 6de werd en Julie Beernaert 7de .
Bij   de jongens cadetten werd  Renaud Vannieuwenhuyse verdienstelijk 8ste.
Warre Bouckaert kwam zag en overwon op magistrale wijze  bij de scholieren waarin Niels Brabant ook sterk presteerde en met een 3de plaats mee het podium op mocht  . Ook sterk van Emiel Deprez die als eerste jaars 5de werd.
Dames sportiva’s 2 met Tanya Parmentier die terug is na veel leed bekroond met een mooie  6de plaats . Voor Isabelle Beeuwsaert was het een hoogdag want mocht als 3de het podium op bij de sportiva’s dames 1  waarin Heidi Muyssen die  geen zonneloper is toch verdienstelijk 10de werd.
Veteranen 1  een mooie 5de plaats voor  Gino Van D’Huynslager en trainer Bart Devoldere die moedig dat hij is , verdienstelijk 15de werd.
Onze tweelingbroers Sander en Jarne Ampe deden het uitstekend bij de juniors Jarne mocht als 3de het podium op en Jarne werd 5de.
De beer van Staden Maxim Kerremans zoals vader Jef zegt is terug want won op knappe wijze  de wedstrijd bij de seniores waarin Simon Wallican het beste van zichzelf gaf en 10de werd .
Davy Saint Germain die morgens nog de marathon van Brugge tot een goed einde had gebracht  bond nu de cross spikes aan en werd  na een goed opgebouwde wedstrijd nog mooi 7de .
Allen  sterk gepresteerd met als beloning een mooie 3de plaats in het club klassement proficiat .