2019-03-10 E3 Gavercross

E3 Gavercross Harelbeke 10 maart 2019.


In de omgeving van het recreatiedomein “ de gavers” maar op en rond de terreinen van  racing Harelbeke  werd de 4de en laatste wedstrijd van het eerste deel van het cross seizoen der vrije sporters georganiseerd. Het was zelfs ook voor de uitstekend georganiseerde wedstrijd ook hun 4de organisatie .
Het eerste deel van het cross seizoen werd vooral geteisterd  door stormwinden . Het parcours moest zelfs wegens gevaarlijke situaties ingekort worden want veiligheid gaat boven alles . Jammer want de 8 opeenvolgende heuveltjes die zorgen voor ware golfbewegingen moesten er jammerlijk genoeg aan geloven . Naar het einde toe begon het zelfs nog te regen .
Tibe Saint Germain mocht de spits afbijten bij de eendjes en werd mooi 8ste Boer Matthis liep een prachtwedstrijd bij de benjamins en won op overtuigende wijze  waarin ook een knappe prestatie van Loic Pype werd genoteerd bekroond met een 6de plaats .
Lana Terryn miste  bij de pupillen als 4de nipt het podium waarin Margeaux Saint Germain mooi 12de werd.
Opnieuw een sterke vertegenwoordiging bij de miniemen  met Amelie Saint Germain 3de, Florence Decleir 4de , Jana Pype 8ste en Tisha Preyers  die 12de werd. Bij de jongens won Mathis Meirlevede ,   Sander Terryn werd 7de en Arthur Devoldere knap 12de . Onze sportvrouw 2018 Emilie Beernaert mocht opnieuw als derde het podium op bij de cadtten , terwijl zus Julie triomfeerde bij de scholieren voor clubgenote Emma Van D ‘huynslaeger  terwijl bij de  jongens Renaud Vannieuwenhuyse 5de werd .
Ook onze dames deden het uitstekend  bij de seniores 2 werd Tanya Parmentier 4de Tine Hoorelbeke en Isabelle Vergote 8ste  en bij de sportiva’s 1 werd Isabelle Beeuwaert 7de  , Heidi Muyssen 11de en Veerle Laevens 12de  en bij de sportiva’s 2 Katleen Baekelandt op een mooie 4de plaats.
Benedikt Pype werd  bij de veteranen 1  9de  , Gino Van D’Huynslager werd  10de en Jef Kerremans bij de veteranen 2 verdienstelijk 12de .
Opnieuw een schitterende wedstrijd met veel blauw wit in de juniors seniores categorie met de zege van Warre Bouckaert bij de juniores  waarin Niel Brabant 2de werd . Maxim Kerremans bewijst dat hij opnieuw super en werd  bekroond met een 2de plaats bij de seniores 1 , broer Axel  knap 5de en een mooie 9de plaats voor Simon Wallican . De broers Davy en Dries Saint Germain  streden bij de seniores 2  Davy werd 6de en Dries 8ste.
Allen sterk gepresteerd en nu op naar het zomerseizoen
Henri