2019-11-03 Jongerencross

Jongerencross Waregem 3 november 2019.
Waregem is zeker één van de sportsteden in Vlaanderen land er is niet alleen de voetbal ploeg in eerste klasse ,er was in 1957 het wereldkampioenschap  van wielrennen met als winnaar Rik Vansteenbergen en in 2007  was het de start van de derde rit in de  ronde van Frankrijk en er is ook dwars door Vlaanderen met in 2015 ons gewezen lid en zoon van onze voorzitter met Jelle Wallays als winnaar.
Maar Waregem wordt zeker genoemd als de paardenstad met zijn meer dan gekende steeple chaese .Als stad heeft Waregem  een echte metamorfose ondergaan in de laatste jaren  enorm veel  nieuwbouw en dat is zeker ook te merken op de paarden renbaan waar ook de  jongeren cross wordt betwist . Dit reeds voor de 62ste maal , ook  al een sportief hoogte punt in het sportieve Waregemse jaar  zoals de schepen van sport benadrukte.


Dus de weersomstandigheden waren triest met in het eerste deel veel regen en later  bleef het zwaarbewolkt met was gemiezerd , gelukkig weinig wind . De accommodatie is er ook al top met in de cafetaria  met een prachtig uitzicht op het crossparcours op de derde verdieping .
Heel speciaal is ook omdat vrije sporters en VAL atleten er op dezelfde dag  er een aangename cross dag van maken en dat alle 50 winnaars op einde van dag  ontvangen worden op het Waregemse Stadhuis met een mooie beker en een receptie als toemaatje   met ook de aanwezigheid van de b-Burgemeester.
Dankzij prachtige zeges van Mathis , Laurens ,Julie en Leen   mocht ik zelf ook voor de 23ste   opeenvolgende maal aanwezig zijn .
Deze maal waren de echte paarden die normaal de renbaan belopen  omgevormd .Tal onzer atleten tekenden present en men kon duidelijk merkten dat al onze raspaardjes hetzij jong als mindere jong het in een prachtige galop het schitterend hebben gedaan.
De piepjonge Tibe Saint Gerrmain mocht als eerste clubatleet de arena betreden bij de eendjes en werd verdienstelijk 6de  . Daarna volgde Rani Vandiedonck die bij de benjamins mooi 9de werd .
Mattis Saint Germain toonde zich opnieuw meesterlijk en won  bij de benjamins waarin Loic Pype ook knap 7de werd.
Margeaux Saint Germain werd knap 5de bij de pupillen waarin Lana Terryn  als 2de het podium opmocht  en in de namiddag werd ze ook nog schitterend 5de bij de VAL atleten .
Bij de jongens pupillen een blije Luigi David toen hij als 15de de finish overtreed .
Een mooie strijd en knappe resultaten  bij de miniemen meisjes met een 4de plaats voor Amelie Saint Germain ,  een 5de voor Florence Decleir en een 8ste  voor Jana Pype .
Miniem Laurens Duplacie liep ook al een sterke wedstrijd eindigde knap 2de maar achteraf werd de winnaar gedeclasseerd . Spijtig dat dit maar laat in de avond beslist werd zodoende dat hij het hoogste schavotje op podium miste en ook de huldiging op het stadhuis.   In deze wedstrijd  ook knap van Sander Terryn en Arthur Devoldere . Sander werd 5de Arthur 8ste. Laurens werd ook nog schitterend 11de in de Val wedstrijd .
Opnieuw een uiterst sterke wedstrijd van cadette Emilie Beernaert bekroond met een mooie 2de plaats maar liep ook nog de Val wedstrijd en werd daarin knap 10de  .
Renaud Vannieuwenhuyse miste bij de jongens nipt het podium  en werd dus 4de .
Hoogdag voor Julie Beernaert net op haar 16de verjaardag behaalde ze een schitterende overwinning bij de scholieren en toen haar verjaardag werd omgeroepen door de speaker
bloosde ze wel even . Blije Julie werd op podium vergezeld van clubgenote Emma Van D’Huynslager die knap 3de werd .
Opnieuw een podium plaats en dit bij de seniores 1 deze maal met Jolien Musseeuw die 3de werd . Ook bij de seniores 2 met Tanya Parmentier die ook al mooi 3de werd , terwijl ook onze andere dames mochten fier zijn want Tine Hoorelbeke werd 4de en Isabelle Vergote 7de .
Een club invasie bij de dames sportiva’s 1 met mooie resutaten Krista Noyez werd 5de Isabelle Beeuwsaert 7de Veerle Laevens 10de en Heidi Muyssen 11de .
Leen Vanderyse onze sportiva 2 heeft zeker iets met Waregem , want triomfeerde opnieuw .
Gino Van D’ Huynslaeger ook op deze dag jarig  werd mooi 14de bij de heren veteranen  1,terwijl Dirk Ally en Jef Kerremans streden bij de veteranen 2. Knap van beiden want Dirk werd 12de en trainer Jef 14de .
Jammer voor Niels Brabant kon wegens hoofdpijn zijn kansen niet volledig verdedigen en werd toch nog mooi 2de . Opnieuw een sterke wedstrijd van Maxim Kerremans een vroege aanval werd teniet gedaan maar werd nog knap 3de . Ook sterk van onze andere atleten Sander Ampe die 5de werd , Jarne Ampe 10de en Simon Wallican 11de  dit alles bij de seniores 1.
Davy Saint Germain goed hersteld van zijn Amsterdamse marathon werd 6de bij de seniores 2 terwijl broer Dries nipt Andy Peperstraete voorbleef . Dries werd 8ste en Andy 9de
Prachtige 2de plaats bij de VAL atleten van Elise Merlevede  bij de eerstejaars miniemen en broer Mattice werd bij de cadetten als niet aangeslotene mooi 8ste .
Dus allen -  raspaardjes-  opnieuw uiterst knap en een dikke proficiat zeker ook aan diegene die alleen aan de volkscross deelnamen.
Henri