2020-10-18 Cross Poperinge

Oefencross Flac Poperinge 18 oktober 2020.


Hoewel de vooruitzichten niet zo positief zijn qua mogelijke veldcrossen door afgelastingen owv. Covid-19, zijn zondag 18-10-2020 toch enkele van onze atleten richting Poperinge getrokken naar de oefencross van Flac Poperinge.
Aangezien het een oefencross is, hebben de atleten al eens kunnen proeven van hun nieuwe categorie, die geldt vanaf 1/11/2020.  Flac Hoppeland heeft hier ook een mooie corona-proof wedstrijd georganiseerd, met enkel voorinschrijvingen van de atleten, geen kleedkamers, en geen horeca.  Maar de deelnemers mochten na de wedstrijd genieten van een heerlijke meeneem-pannenkoek als traktaat.
We hadden 3 atleten bij de miniemen meisjes, waar er in totaal 13 meisjes deelgenomen hebben aan de 1850m.
Van zodra het startsein werd gegeven, vertrok er een grote kopgroep met 2e jaars Elise Meirlevede in de eerste gelederen, direct gevolgd door de 1e jaars Miniem Lana Terryn.  2e jaars miniem Margaux Saint Germain gaat mee in het 2e groepje.  Na de eerste kleine ronde, volgt een gevarieerd parcours als 2e ronde waarbij de deelnemers zowel een zandstrook en een strook finse piste en heuveltjes voor de spikes geschoven kregen.  Elise Meirlevede wordt knap 4e, Lana Terryn heel mooi 7e, en Margaux Saint Germain is zeer tevreden met een 11e plaats.
Bij de meisjes kadetten heeft Amélie Saint Germain deelgenomen als 1e jaars op een afstand van 2100m.  Deze wedstrijd werd samen met de korte cross dames gelopen.  Hier werd er 2x een A+B ronde gelopen, met snelle vlakke stukken, 2 x  zware zandstrook en enkele heuveltjes.  De kadetten meisjes starten voorzichtig, gezamenlijk, om het deelnemersveld af te tasten.  In de zandstrook, na ong. 1/3 van de wedstrijd, werd het tempo flink opgedreven en viel het deelnemersveld compleet uit elkaar.  Vanaf hier wordt het een langgerekt deelnemersveld. En Amélie wordt knap 6e in deze oefencross.
Ook de broer van Elise, Matisse Meirlevede neemt deel aan deze wedstrijd en wordt zeer knap 3e na een uitdagende wedstrijd waarbij de korte cross heren het tempo van bij de start flink opgedreven hebben.

Verslag door Isabelle Vergote.