2018-02-28 BK VAL veldloop

BK VAL veldloop Brussel 25 februari 2018.
Jaren was Oostende ,de koningin der badsteden op de 2de zondag van maart de bakermat van dit cross gebeuren . Maar sinds enkele jaren vond het kampioenschap  plaats in het “ Provinciaal domein Puyenbrouck” van Wachtebeke maar dit jaar waren  de organisatoren uitgeweken naar het park van Laken nabij het Koninklijk paleis en nu op de laatste zondag van februari. Hadden ze misschien gehoopt  dat de koning en koningin kwamen kijken ,  maar nee ze waren naar de krakelingen stoet   in Geraardsbergen  een jubileum editie – misschien volgend jaar men weet nooit.
Na een weekje vorst lag het parkoers er droog bij , maar  het is zeker door zijn hoogteverschil en  met een snedige noordoosten wind  zeker  selectief genoeg .
Ook onze 2 sterkhouders Elise ( Meirlevede) Stadens sportvrouw 2017 en Leyton (Soenen) waren present.
Elise wilde na haar  Belgische titel van vorig jaar bij de benjamins nu opnieuw schitteren en dit bij de pupillen en uiterst graag het podium behalen.
Deze maal was het in tegenstelling met  de andere crosswedstrijden waar telkens  tussen 1200 en 1400 meter diende gelopen te worden het nu  slechts 1000 meter. Zeker  niet bepaald in het voordeel van Elise . Het werd een uiterst snelle start ,  Elise Liep een uiterst sterke wedstrijd en behaalde een   prachtige 3de plaats  en natuurlijk werd haar droom bewaarheid – een podium plaats . Elise moest trouwens maar 4 sec toegeven op winnares de Lokerse Elise Debruyne (wat zijn de Elise’s sterk)   en 3 sec op Truiense  Guinevere  Cruyts .
Ook Lleyton Soenen was geselecteerd en dit  2de op het Provinciaal kampioenschappen . Lleyton  liep zijn eerste Belgisch kampioenschap als cadet en droomde van een mooie ereplaats  en dat lukte hen wonderwel . Lleyton werd knap 16de en  daarmee 3de West-Vlaming .
Elise en  Lleyton  sterk van jullie en nu op naar even sterk  zomerseizoen
Henri