2021-10-05 pk piste te Nieuwpoort

PK piste vanaf cadetten te Nieuwpoort 2 en 3 oktober 2021.


Na het uitstellen van het PK in april, werd dit ingepland als afsluiter van het zomerseizoen op 2 en 3 oktober.  Iedere val-atleet vanaf cadetten, mag zowel op zaterdag als op zondag aan maximaal 2 disciplines deelnemen.  Inschrijvingen verlopen trouwens vlot via website atletiek.nu, en ook tijdens de wedstrijd kunnen de supports live de resultaten opvolgen.
Florence en Amélie keken ernaar uit in actie te komen op de mooie piste van Macw Nieuwpoort.  De eerste dag zowaar code geel weercode(crossweer zeg maar).  Er waren ook technische problemen de 1e dag, hetgeen best wel parten gespeeld heeft, in vertragingen en uitslagen.
Florence heeft eerst de 100m sprint knap afgewerkt, in de voorlaatste reeks.  Ze had de 6e tijd, dus normaal gezien zou een kwalificatie in de finale haar deel zijn, maar door een technisch probleem bij de tijdsopname van een andere reeks (reeks werd herlopen, maar 1 atlete met zeer sterk pr werd niet of foutief geïnformeerd), heeft Florence haar plek in de finale toch niet gekregen.
De ontgoocheling heeft ze omgeturnd in een focus op de 200m en zo heeft Florence hier, in regen en wind opnieuw, een 5e plek weten te veroveren en een nieuw knap persoonlijk record 27,77.
Amélie had op de 1e dag kogelstoten 3kg op het programma staan.  Na 1 u vertraging, van start kunnen gaan.  Amélie is erin geslaagd haar persoonlijk record te verbeteren (8m47).
Dag 2 werd beter weer aangekondigd, en het was ook enigszins zo.  Minder hevige regen, en minder wind.
Amélie koos voor de hordewedstrijden die dag als afsluiter van het zomerseizoen nl de 300mH en 80mH, hoewel ze op geen van beiden al wedstrijdervaring kon voorleggen.
Amélie had zich ingeschreven voor de 300 m H, en werd in de baan 6 ingedeeld.  Moeilijk om in te schatten want je kan geen enkele andere atleet zien in de eerste fase van de wedstrijd.  Amélie is te voorzichtig gestart, beducht voor de verzuring die te verwachten valt aan de laatste 2-3 hordes.    Net in de bocht, kwamen de andere atleten al naast haar, wist ze dan al dat ze fout ingeschat had.  Bij aankomst bleek de verzuring trouwens best mee te vallen.   
Bij de 80m H was de focus er om de hordes mooi te nemen, en ook best wat snelheid te maken.  Ze liep in de 2e reeks, baan 4.  Hoewel Amélie niet steeds met hetzelfde been de hordes heeft kunnen nemen, is ze best tevreden over haar wedstrijd..
Een mooie afsluiter van het zomerseizoen.  Meer uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu en foto’s op macw.be

De foto’s zijn van MACW Nieuwpoort, fotograaf Michel de Coene, en komen van de website foto.macw.be