2019-11-17 Cross Brugge

Cross Brugge 17 november 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Veltem bos in Sint-kruis was de place to be voor de laatste wedstrijd van het cross seizoen der vrije sporters 2019.
Uniek was wel dat het een combinatie wedstrijd werd met de Val atleten . Vanaf 10 u 30 de crossen der vrije sporters en vanaf 13u30 de crossen voor de val atleten . Na de eerste Brugse veldloop werd die nu de 2de  Brugse veldloop genaamd en een co organisatie van Sodibrug en Olympic Brugge .
Het weer was een kopoe van verleden jaar . Bij het ontwaken was het met temperaturen rond het vriespunt maar de zon tekende dan onmiddellijk present en het werd in deze bosrijke omgeving echt aangenaam vertoeven .
De omloop was groten deels uitgetekend  in het bos , het was er echt met de zonnestralen die tussen de bomen priemden feoriek zeker toen men over de heuvel en rond het meertje  liep .
Het was ook een laatste mogelijk om  voor de atleten hun klassement te behouden en of te verbeteren.

 


Voor Maxim Kerremans (seniores) en Niels Brabant (juniores )was winst een must om het eindklkassement te winnen en ongelofelijk beiden deden wat ze moesten doen .
Maar ook onze andere atleten deden het uitstekend met 5de erd bij de eendjes  terwijl Rano Vandiedonck mooi 9de werd bij de meiskes pupillen .
Matthis Saint Germain  behaalde  een nieuwe zege en sloot het criterium af zonder nedelaan schitterend en dit bij de benjamins  waarin Loic Pype kanpn  8ste werd.
Opnieuw een mooie prestaties van  Lana Terryn die  De jongens pupillen met Luigi David en Luca Peperstraete deden het uitstekend met Luigi die 8ste werd en Luca 9de
Mooi duel bij de miniemen met Florence Decleir  Amelie Saint Germain en Jana Pype  beslecht met een 3de podium plaats voor Florence Amelie  werd 4de en Jana 7de . werd en  op haar verjaardag werd Margeaux Saint Germain kanp 6de  en daar is eenieder bijzonder goed in geslaagd beiden bij de pupillen  .
Laurens Duplacie  kwam zag en overwon schitterde op het miniemen podium  waarin Sander Terryn met een 4de plaats nipt het podium miste en na een uitstekende wedstrijd werd Arthur Devoldere knap 8ste . Emilie Beerrnaert sloot bij een zware wedstrijd week  de slotwedstrijd af met  een mooie prestatie en dit op de 3de plaats bij de cadetten .
Opnieuw een mooie zege bij de scholieren voor Julie Beernaert en werd vergezeld door Emaa Van D’Huynsa-laeger die 3de werd .
Renaud Vannieuwenhuyse en Emiel Deprez presteerden ook al sterk bij de scholieren . Renaud werd 6de en Emiel 6de ..
Schoonzussen Tine Hoorelbeke en Isabelle Vergote streden bij  dames seniores 2 en  werd na een sterke wedstrijd respectievelijk 5de en 8ste .
Prachtdag voor Krista Noyez die na een sterke prestatie als 3de het podium op mocht bij de sportiva’s dames . Isabelle Beeuwsaert k-liep ook sterk en miste met een 4de plaats nipt het podium . Maar ook Heidi Muyssen en Veerle Laevens presteerden sterk in de Veltem bossen en werden respectievelijk 10de en 11de .
Prachtige strijd tussen onze clubgenoten bij de veteranen 1 beslecht in het voordeel van Benedikt Pype die 9de werd Davy Pattyn 10de en Gino Van D’Huynsager 12de .
Ook opnieuw een mooie prestatie  van Jef Kerremans die 14de werd bij de veteranen 2.
Sterke wedstrijden van onze seniores 1 en 2  met bij de seniores 1 zege van Maxim Kerremans , Sander Ampe 4de , Simon Wallican  9de en Jarne Ampe  10 Terwijl Jef Kerremans  en bij de seniores 2  een 6de plaats voor Davy Saint Germain  een 7de voor Andy Peperstraete en een 9de voor Dries Saint Germain .
Bij de val wedstrijd in de namiddag  een knappe 9de plaats voor Lleyton Soenen  bij de scholieren en ook een sterke prestatie van Jolien Musseeuw die 19de werd bij de dames seniores .
Jullie hebben met zijn allen een schitterend cross jaar achter de rug en nu op naar de slotfeestavond  op 14 december in Rekkem voor de huldigingen en voor de VAL atleten blijven  sterk presteren in de volgende wedstrijden .
Henri