2015-04-26 Marathon Antwerpen

 Marathon Antwerpen 26 april 2015.

De marathon van Antwerpen was aan zijn jubileum editie toe want het was reeds voor de 30ste maal dat deze marathon georganiseerd wordt dit jaar namen 2400 atleten er de start .

Daarnaast wordt er ook nog de alom gekende 10 mijls georganiseerd wedstrijd waar er ook al een record van 41300 deelnemers de start namen.

Opnieuw een bewijs dat het baanlopen met ook tal van recreanten deze massa organisaties hoog in het vaandel dragen . De belangstelling langs het parkoers is daarbij ook enorm met veel uitbundigheid. Op het nummer van iedere atleet is ook de voornaam vermeld waardoor   iedereen je naam kan scanderen wat het natuurlijk nog aangenamer maakt voor de atleten .

Ook onze atleet Dries Saint Germain droomde ervan om eens een marathon te lopen was verleden jaar er al dichtbij maar een blessure gooide toen roet in de doelstelling .

Deze maal zou Dries het ontvangen trainingsschema nauwgezet volgen eigenlijk een must om tot een mooi resultaat te komen en als trainer is het natuurlijk dubbel aangenaam want trainingsleer is o zo van belang.

Het was voor Dries en eega Isabelle al vroeg uit de veren want de start om 9 uur – Het is een prachtig parcours doorheen de mooie schelde stad met aankomst op de Antwerpse grote markt. Dat het een mooie marathon is kan ikzelf ook van meespreken. De weersomstandigheden waren de atleten behoorlijk gunstig gezind .10 graden bij de start en   weinig wind .

Dries startte   in de groep van 3u45min zijn doelstelling maar na ca 9 km voelde het goed aan en voelde dat het sneller kon . Echtgenote Isabelle kon na 15 en 32 km manlief van de nodige bevoorrading voorzien wat nodig was , om Dries dan overgelukkig te zien aankomen als 554ste in een prachtige 3u31min 54sec.Dus meer dan een droomdebuut.

Dries proficiat en geniet er nu maar van

Henri.