Pistemeeting A.C.Staden 22 juni 2019...........1 Ste Martine Vandewalle memorial zondag 13 okt 2019.

2016-11-11 Cross Marke

Cross Marke 11 november 2016.

 

Traditioneel wordt op 11 november  de “ cross van Marke” georganiseerd . Met zijn 58ste editie mag dit wel al een klassieker genoemd worden en met een zonnig en bijna windstil maar fris herfstweertje  was eenieder dan ook laaiend enthauiast voor deze laatste wedstrijd van het cross seizoen der vrije sporters .

Alle deelnemers hadden wel nog een doel ,want een plaatsjes opschuiven of verliezen in het eind klassement  is natuurlijk in een criterium van belang.

Meteen was dit ook de laatste wedstrijd van het 30ste jaargang van het veldllooop criterium der vrije sporters.

Met het slotfeest  op  zaterdag avond 17 december 2016 met voor deze feest editie  een dubbel optreden van Laura Tesoro onze eurovie song vedette 2016 en presatatrice van  de VTM Belgium got talent  wordt een schitterend 2016 afgesloten .

Maar natuurlijk onze atleten wilden zich echt nog eens tonen om en rond het olymia plein en daar slaagden ze wonderwel in. Het begon alle maal  mooi met de jongens eendjes waarin in een sterk deelnemersveld Lennert Vermote  5de werd en Loic Pype 15de .

Hoogdag bij de benjamins meisjes waarin na een prachtig opgebouwde wedstrijd Florence Decleir haar eerste cross zege boekte en zo heel verrassend de ongeslagen leidster versloeg ,Jana Pype werd ook knap 10de  . Bij de jongens benjamins een spannend duel en sterke prestaties van Arthur Devoldere   en Carsten Vermote Arthur werd tenslotte  5de en Carsten  6de .

Na haar mooie zege  in Waregem een nieuwe sterke prestatie van Emilie Beernaert bij Pupillen meisjes. Emilie was opnieuw outstandig. Bij de jongens pupillen was Tristan  Vermote onze sterkhouder en finischte knap als 9de.

Onze  miniemen meisjes waren opnieuw sterk vertegenwoordigd en mochten met zijn allen fier zijn op hun mooie en sterke wedstrijd waarin Emma Syryn met een 3de plaats het podium haalde en voor de verdere ereplaatsen was er een schitterend strijd om de beste ereplaatsen te behalen .  Tenslotte werd Emma Vanduynslager 6de  Julie Beernaert 7de en Amelie Devoldere 8ste

Opnieuw stond geen maat op Michelle Dewulf bij de scholieren zegevierde op indrukwekkende wijze en trok daarmee ook het eindklassement naar zich toe. Ook Astrid  Ally was met een mooie 5de plaats best tevreden .

Leen Vandeyze zocht weervraak  voor Waregem en slaagde daar wonderwel in liep een tactisch sterke wedstrijd bij de dames sportiva’s 2 en na een sterke eindspurt mocht ze het hoogste schavotje van het podium betreden. Echtgenoot Dirk Ally werd verdienstelijk 10de bij de veteranen 2.

Sterk deelnemersveld bij de veteranen 1 met ook al een mooi duel tussen onze Stadense atleten na een boeiende strijd werd Frank Vermote  14de Gino Van d’ huynslager 16de en Bart Devoldere 21ste

Benedikt Pype liep een sterke wedstrijd bij de heren seniroes 2 en ons tweelings broederpaar Sander en Jarne Ampe sterk aangemoedigd door vader Yvan en moeder Katrien waren ook sterk en eindigden respectievelijk 5de en 7de bij de juniores..

Met zijn allen hebben jullie in deze laatse wedstrijd hey opnieuw schitterend gedaan

Henri