2017-03-12 BK Wachtebeke

Belgisch veldloop kampioenschap Wachtebeke 12 maart 2017.

Jaren was Oostende ,de koningin der badsteden op de 2de zondag van maart de bakermat maar sinds enkele jaren vind het kampioenschap nu plaats in het “ Provinciaal domein Puyenbrouck” van Wachtebeke.

Het prachtige domein oogde dit jaar nog mooier door het prachtig aangename lenteweer voor Elise Meirlevede was het dag om nooit te vergeten

Elise liep met bijna 100 atleten de wedstrijd benjamins 2007. Op het prachtige parcours ging ze vlot mee en beetje  bij beetje kwam ze in de voorste gelederen plaats vatten om na een langgerekte spurt de kampioentitel te behalen.

Ook Lleyton Soenen was geselecteerd en als Provinciaal kampioen een kandidaat voor een mooie ereplaats. Jammer maar Lleyton had enkele weken geleden geplaagd geweest door griep. Lleyton liep wel een goede wedstrijd  maar natuuurlijk een griepje is niet goed voor een sportman men verlies veel energie, maar de titel van Provinciaal kampioen is wel de beloning van een super  jaar .

Jeroen Vandewalle liep de korte cross bij de seniores waar bijna 200 atleten de start namen. Jeroen de atleet van de lange afstand wilde daardoor zijn snelheid verhogen en werd toch nog mooi 137ste.

Elise , Lleyton en Jeroen sterk van jullie

Henri