2019-09-28 BK Nijvel

Nationaal criterium  Nijvel 28 september 2019.
Elise Meirlevede zilver


Reeds 26ste maal  organiseerde men in Nijvel het Nationaal criterium  of het officieuze Belgische kampioenschap voor de jeugd .
Men mag aan maximum 2 nummers deelnemen , voor de kampnummers mogen slechts 12  atleten deelnemen en dit volgens de beste  prestaties van het jaar , bij de afstandsnummers de 18 atleten met de beste jaar prestaties en voor de spurtnummers 24 atleten waar dan de 6 atleten met de beste tijden de finale lopen .
Jaren heb ik van deze prachtige organisatie mogen genieten en mooie tijden beleefd , want tal van Stadense atleten  slaagden erin om erbij te horen en met ere metaal  naar huis te komen.
Dit jaar was het een droom van pupil  Elise Meirlevede om er te kunnen bij horen . Elise was bijzonder fier toen ze zag dat ze geselecteerd was voor de wedstrijd van het jaar voor de jeugd en dit voor het kogelstoten en haar favoriete nummer de 1000 meter.
In het kogelstoten werd ze mooi 10de  . Elise stootte de 2 kg wegende kogel 7 m 36 cm ver , maar de 1000 meter was super.
Elise liep een prachtwedstrijd bij  minder gunstige omstandigheden koud en winderig , het werd  een tactische wedstrijd . Ineens kwam er een eerste versnelling  maar Elise was bij de pinken en volgde . Bij een Latere versnelling van de latere  winnares heeft ze verstandig gepast  haar eigen strak tempo blijven lopen om uiteindelijk prachtig 2de te worden met niettegenstaande het een tactische wedstrijd werd met 3 min 20 sec 42/100 toch haar 2de beste 1000 meter was ooit .
Elise was bijzonder fier toen ze op het emense podium de zilveren medaille om de hals  kreeg. Ze  moest alleen haar meerdere erkennen in de Bornemse  Jade Vandevoorde die de afstand aflegde in 3 min 18 sec  21/100 . Brons was er voor  Annelore Smets  in 3 min 23 sec 06/100 van Roba (Oost Brabant) .
Elise schitterend en ik weet wat Nijvel betekend voor een atlete en dan nog een podium plaats.
Henri