1 Ste Martine Vandewalle memorial zondag 13 okt 2019.

2017-03-19 Zwinstedenloop

Zwinstedenloop 19 maart 2017.

Sluis een stadje , gelegen in het westen van Zeeuws – Vlaanderen en slechts 2 km van de Belgische grens is  in ca 1280 ontstaan door het verzanden van het Zwin .

Het meest unieke van dit stadje van ca 2400 inwoners is zijn staddhuis die als enige in Nederland een Belfort heeft en het eind van de Damse vaart zeker een toeritisch handels merk. Sluis is tevens een vestigings stad en heeft reeds vele oorlogen moeten trotseren in zijn circa 750 jarige bestaan,werd omzeggens volledig heropgebouwd na de tweede wereld oorlog. Sluis is tevens een  echt winkel stadje en vele  West-Vlamingen maken er dan ook een aangename dag trip van .Natuurlijk kan men er ook culinair genieten ,vele goede restaurants met tot voor kort het 3 sterren retaurant van Sergio Herrman.

Maar op de derde zondag van maart organiseerd de stad een loopevenement en het is zeker al een klassieker want  reeds  voor de 24ste keer werd de zwin steden tocht georganiserd.De  broers Kerremans tekenden samen met Simon Wallican present voor hun eerste buitenlandse wedstrijd.

Het werd een uiterst zware 10 km wedstrijd met 280 vertrekkers en gedeeltelijk gelopen in het hinterland.

Hevige wind(bijna storm) zorgde ervoor dat flegmatieke en sterke atleten zeker  op het voorplan treden en of ze sterk waren , een prachtige 7de plaats voor Axel in 34 min 11 sec , Maxim uiterst knap 15de in 36 min 03 sec en een mooie 62ste plaats voor Simon in 43 min 43 sec.

Axel , Maxim en Simon echt schitterend.

Henri